Strasbourg i Frankrike – reseguide

Strasbourg är huvudstad i regionen Alsace i Frankrike. Strasbourg är en politiskt viktig stad i Frankrike och i hela Europeiska Unionen vilket säkerligen är bidragande faktor till att staden har ett så stort utbud av hotell i Strasbourg och andra typer av boende som du hittar mer om på vår hotellsida, om du behöver fler bra rekommendationer kan vi upplysa om den här sidan om hotell i Strasbourg där du hittar i princip alla hotell som finns tillgängliga att boka direkt på nätet.

Resor till Strasbourg

Att resa till Strasbourg är väldigt enkelt pga flygplatsens belägenhet nära centrum. Det bästa sättet att ta sig till Strasbourg är självklart med flyg, men man kan behöva mellanlanda eftersom det inte går många direktflyg till Strasbourg. Att transportera sig inom staden går också utmärkt med Tram, stadens moderna spårvagnar.

Sevärdheter och kultur i Strasbourg

Petite france är distriktet du måste besöka, här finns massor av klassiska korsvirkes hus av timmer.

Det största torget är Place Kleber och ligger mitt i centrum av Strasbourg med massor av shopping i omgivningen. Ett rikt utbud av mat och restauranger i Strasbourg borgar för kulinariska upplevelser på din resa till Strasbourg. Läs även mer om nöjen och uteliv samt sportaktiviteter i Strasbourg.