Sport och aktiviteter i Strasbourg

Läs om vad Strasbourg har att erbjuda i form av sport och aktiviteter.

Olika aktiviteter

Strasbourg erbjuder mängder av aktiviteter; fina båtturer, besöka museums (Zoologiska museet och Alsaciska museet är några exempel), Europa Park (Europa Park är en förbryllande nöjespark som erbjuder upplevelser för mer än 25 år sedan. Över 100 attraktioner och sevärdheter finns i parken för att underhålla besökarna), besöka vinodlingar (Detta 170 km långa band av vingårdar och vinodlingar som löper från Strasbourg till Mulhouse är det bästa sättet att prova några av Alsace största viner. Över 100 städer och byar är representerade, bland annat de medeltida byarna i Colmar, Kintzheim och Riquewihr), vandringar (Först och främst, börja med att vandra runt Haut Koenigsbourg slott, en av de populäraste attraktionerna i Alsace, som är känd för sin yta och medeltida känsla. Om du vandrar runt här, kommer du att få se några av de mest häpnadsväckande utsikter över Alsace) mm.

Vandring och golf

Om du inte är mycket av en äventyrare, så finns fortfarande mycket annat att göra; vandra i Vogeserna Massif eller någon av de 16000 km långa vandringslederna. För golfaren i dig, så erbjuder Strasbourg 11 utmanande kurser som du kan välja på, och samtidigt njuta av utsikten när du spelar.

Mer utmanande aktivieter

Strasbourg erbjuder även fallskärmshoppning, cykling, längdskidåkning, fiske, ridning, issporter och bergsklättring.

Tour de france

Titta på Tour de France: Den första etappen av vandringen år 2006 skedde i Alsace, och andra etappen skedde i både Strasbourg och Obernai regionen. Oavsett om du cyklar eller inte, så vill du titta på cyklingen, om du är i området under sommaren. Spänningen är under dessa väldigt hög, och alla Alsacebor sträcker sig ut för att titta på de cyklister som deltar.

Motion

Motion i Strasbourgs Idrottsförbunds Klubb: Sport klubbar är en typisk europeisk institution, en kombination av gym- och country klubb. Bains Municipaux i Strasbourg har tennis, squash och badminton banor som är tillgängliga för fri lek och lektioner.

Route du vin, vinvägen.

Utforska Route du Vin: Leden sträcker sig från Strasbourg till Colmar och passerar ett dussintal byar och vingårdar. Det är möjligt att ta en omfattande cykeltur, bo på hotell och äta på restauranger längs vägen, eller bara vandra längs natursköna platser.