Shopping i Strasbourg

Läs mer i den här artikeln om shopping, hantverk och konst i Strasbourg.

Butiker och hantverk

Strasbourg översvämmar av butiker med antikviteter, hantverkare, konsthantverkare och ölproducenter.

Marknader i Strasbourg

Från tid till tid, så organiserar Strasbourg allmänna marknader i stora delar av centrum, där många gatuförsäljare erbjuder olika produkter med särskilda rabatter.

Shoppingcenter

Place des Halles är ett shoppingcenter med över 100 affärer och restauranger norr om stadens centrum, dock inom gångavstånd. Öppet måndagar-lördagar från 09.00 till 20.00.

Ett nytt köpcentrum, Rivetoile, öppnades i slutet av 2008 på Place d’Etoile, mellan Etoile Polygones och Etoile Bourses spårvagnsstopp. Detta nya köpcentrum har butiker som liknar Place des Halles dock med större budgetbutiker, och dessutom ett urval av kaféer.

Prova Galeries Lafayettes (Galleria) på rue du 22 Novembre och Printemps vid 1-5 rue de la Haute Montée. Rue Hellebardes och Gutenberg erbjuder designade dam- och herrkläder. Bruno Saint Hilaire har designade kläder för män, butiken finns i 8, rue Gutenberg. Secondhand butiker hittar du i 6, rue de la Lanterne, och butiker som erbjuder olika prylar hittar du på rue des Juifs.

Livsmedel

Billig livsmedel inklusive lokala viner och öl hittar du i de tre kedjebutikerna från Tyskland som heter NORMA. Butikerna är bekvämt belägna i hörnet av rue St Michel och rue Ste Marguerite nära järnvägsstationen och katedralen. Öppet måndagar-fredagar från 10.00 till 20.00, och lördagar från 9.30 till 19.00.

Konst i Strasbourg

En av de mest omtalade butiker i Strasbourg är Arts et Collections d’Alsace, 4 Place du Marché aux Poissons, som erbjuder kopior av konstföremål från museer och privata samlingar genom Alsace. Du ser uppskalade gåvoartiklar för hemmet och köket, tillverkade av keramik, sten, smidesjärn, glas, koppar och ristat trä. Butiken säljer även tyg.

Keramik

Ett namn i keramik som du kan stöta på är Soufflenheim, ett provinsiell rokoko mönster – oftast i blått och rött – uppkallad efter den elsassiska byn norr om Strasbourg där stilen har sitt ursprung. I byn har keramik gjorts sedan bronsåldern. Soufflenheim finns minst i ett tiotal butiker som säljer kakformer, fat och koppar, serveringsset och mer därtill (oftast i rustik mönster). En av de mest framträdande återförsäljarna är Gérard Wehrling.