Sevärdheter i Washington DC

memorial-washington-dc

Vissa städer i världen har fler sevärdheter än andra. USA:s huvudstad Washington är en av dessa. Oavsett om du har läst Dan Browns bästsäljare Den förlorade symbolen eller inte har du säkert en viss kännedom om att Washington fullkomligt kryllar av sevärdheter. Här är fem sevärdheter du inte får missa vid ett besök till huvudstaden.

Smithsonian

Smithsonian är ett av de största och mest berömda museerna i världen. Här finns fantastiska samlingar, inte bara från det moderna USA (1789 och framåt), utan även från äldre kulturer. Konstskatterna är för många för att räkna. Ett besök i den naturhistoriska delen och på National Air and Space Museum kan rekommenderas lite extra.

Nationalmonumenten vid National Mall

Nationalmonumenten i Washington är många. Lyckligtvis ligger många av monumenten samlade på en plats, nämligen National Mall. Missa inte att se monumenten kvällstid då de är vackert upplysta.

Regeringsbyggnaderna

Regeringsbyggnader är kanske inget du sätter upp som nummer ett på den lista av sevärdheter du vill se när man kommer till en storstad, men i Washington får du göra ett undantag. Här kan du se Vita Huset, högsta domstolen och Capitol Building. I vissa av regeringsbyggnaderna kan du gå på guidade turer.

Stadsdelen Georgetown

Washington handlar inte bara om museer och monument. Det bor ju faktiskt folk i staden! En oas för lokalbefolkningen är stadsdelen Georgetown. Här, precis vid vattnet, finns mängder av parker, butiker och restauranger.

Mount Vernon

Det var vid Mount Vernon som USA:s förste president, George Washington, hade sitt hem i en praktfull herrgård. Idag är Washingtons herrgård ett museum som du kan utforska både från utsidan och från insidan. Herrgården har restaurerats noggrant och försiktigt på senare år och möblerats med tidstypiska möbler. Du ser precis hur herrgården såg ut när Washington huserade där för över 200 år sedan.