Klassiska hotell i Rom

Om man besöker Rom och ska ta in på hotell ska man givetvis ta in på ett hotell som andas historia. När man har trampat Roms gator en hel dag för att försöka hinna med varenda sevärdhet från Roms rika historia skulle det säkert kännas konstigt att sedan ta in på ett hotell av modernt snitt för natten. Smaken är givetvis individuell, men om du skulle vilja göra hotellvistelsen till en del av din upplevelse av Rom kan du gott och väl prova något av de tre klassiska hotell i Rom du kan läsa mer om nedan.

St George Roma Hotel

St George Roma ligger i den 500 år gamla stadsdelen Via Guilia. Faktum är att även byggnaden i vilken hotellet ligger har anor från 1500-talet. Det var Bramante, chefsarkitekten bakom Peterskyrkan, som designade byggnaden år 1508.

Hotellet är ett av de hotell som är mest ”inne” i Rom för tillfället. En anledning är den utsökta inredningen, där varje kvadratcentimeter verkar vara designad för att på ett perfekt sätt blanda det gamla med det nya. En annan anledning är det stora utbudet av bekvämlighter. Som hotellgäst på St George Roma Hotel har man bland annat möjlighet att skämma bort sig själv med en behandling i hotellets spa och sedan ta ett glas vin i takterrassens bar.

Till bokningen >>

Donna Camilla Savelli Hotel

Donna Camilla Savelli Hotel ligger inhyst i ett gammal kloster med anor från mitten av 1600-talet. Byggnaden, som ritades av den berömde arkitekten Borromini, anses ofta vara ett av de vackraste exemplen på 1600-talsarkitektur i Rom.

Här går det inte att undvika Roms historia. Antika trädörrar, fantastiska oljemålningar från 1600-talet och imponerande statyer pryder varje vrå i hotellet. Som hotellgäst sover man i de rum som klostrets nunnor en gång bott i. Bara det är en fascinerande upplevelse.

Till bokningen >>

Kolbe Hotel Rome

Även Kolbe Hotel Rome är inhyst i ett gammalt kloster. Byggnaden uppfördes under 1400-talet. Få hotell i Rom ligger så vackert som Kolbe Hotel. Hotellet ligger i en park som kantas av palmer och citrusträd. Samtidigt som hotellet ligger avskilt från stadens sus och dus är det bara en kortare promenad till Circus Maximus, Janusbågen och den uråldriga kyrkan San Giorgio al Velabro.

Hotellet har 72 rum. Rummen är modernt inredda, men har samtidigt mängder av fascinerande detaljer. Materialvalet är dessutom utsökt. Mosaik i vackra färger och detaljer i röd venetiansk marmor är standard.

Till bokningen >>