CategorySportresor

Att åka på träningsresa

För utlandsresor finns inte längre enbart alternativet att boka en charter till något land på varmare breddgrader. Visst, charterresor till Grekland, Spanien och Turkiet kommer alltid att vara populära, men det är många ressugna som letar efter möjligheter till ett annorlunda och framför allt mer individuellt anpassat resande. Weekendresorna ökar ständigt i popularitet, och på sidor som Flygresor.se eller Momondo kan du hitta billiga flygbiljetter. Det gör också temaresor och upplevelseresor till lite lite mer udda resmål. På senare tid har det även kommit till ett helt nytt segment, nämligen träningsresor.

Därför ska du träna på resan

Det är härligt att resa runt i världen och få nya minnesvärda upplevelser för livet. Att vara på resande fot kan dock vara krävande och det är svårt att hålla några fasta rutiner med mat och träning varför hälsan ibland kan bli lidande. Du har oftast ingen fast punkt och äter den mesta maten ute på restauranger vilket är gott och njutbart, men ibland inte den mest hälsosamma maten och näring du får i dig. Dina normala träningsrutiner tenderar att rubbas då du inte har samma möjligheter och helt enkelt struntar i det för att du är ju ändå på semester.

Åka på skidresa till Alperna

Snökanoner gör att det är säsong för skidåkning både alpint och på längden i Sverige mellan åtminstone december-mars. Om du vill förlänga säsongen är det dock ett klokt val att resa utanför Sveriges gränser. I snösäkra Alperna kan du åka skidor sex av årets tolv månader varje år. Dessutom är kvaliteten på både skidanläggningar och hotell lite högre i Alperna än i Sverige, vilket kan vara lockande för dig som inte bara vill åka skidor utan också uppleva lite lyx.

Sport och aktiviteter i Brasilia

Brasiliens huvudstad Brasilia är visserligen inte ett lika populärt turistmål som Rio de Janeiro, vilket är synd. Här finns en hel del att uppleva och besöka, inte minst när det gäller sport och aktiviteter. När det kommer till sport och aktiviteter och fotboll har Brasilia två stora fotbollslag:

Vandringsresor – aktiva reseupplevelser

Att resa är att uppleva, och att vara aktiv på resan gör upplevelsen än större. Vandringsresor är något som ökat starkt i popularitet och många har bytt bort charter och solsemester mot aktiva resor som tex vandringsresor.

Destinationer för vandringsresor

Förutsättningarna för vandringsresor är att miljön ska vara utmanade, intressant och erbjuda ett rikt varierat utbud av såväl natur som besöksmål efter vägen. I Europa finns den stora bergskedjan Alperna och det är särskilt populärt att vandra i Schweiz tack vare den enastående naturen, fina berg och utmärkta vandringsleder.

Paketresor och alternativ

eine_Brucke_in_der_Schweiz
Ernst Ferdinand Oehme – Eine Brücke in der Sächsischen Schweiz

När du bestämt dig för att vandringsresor är något för din semester har du några vanliga alternativ för hur resan ska beställas. Kanske är du lite extra äventyrslysten och skräddarsyr din alldeles egna vandringsresa. Tänk bara på att du behöver planera mycket för att vara väl förbered på okänd natur, även risken för skador och olyckor bör du förbereda dig för. Annars finns det specialinriktade resebyråer för vandringsresor. Man kan köpa resepaket där allt ingår vilket kan vara att föredra. Du får guidade vandringsturer som är planerade av experter med lokal kännedom. Boende och resa ingår ofta i paketet. Det brukar finns alternativ som hel- eller halvpension, det kan vara skönt att välja helpension då man får allt serverat som brukar vara uppskattat av trötta men glada vandrare! Kanske den största fördelen med att köpa färdiga paket med vandringsresor är att du kommer träffa nya människor som ingår i resegruppen, det är roligt att uppleva saker tillsammans och samtala under vandringen.

UEFA till Norrköping sommaren 2013

em damer 2013 uefaI sommar går damernas europeiska mästerskap av stapeln i Sverige, och värdstäderna för grupp C är Norrköping samt Linköping, mästerskapen arrangeras av fotbollsförbundet UEFA och är det elfte i ordningen. Det är tolv länder som deltar damernas EM som är indelat grupper vilka är A, B och C. Grupp A spelas i Göteborg och Halmstad, medans Grupp B spelas i Växjö och Kalmar. Under perioden 10-28 juli kommer cupen att spelas och avgöras mellan de tolv deltagarländerna. På arenan Nya Parken I Norrköping kommer 4 matcher att spelas vilka är:

  • 12 juli kl 18.00 spelar Frankrike – Ryssland
  • 15 juli kl 20.30 spelar Spanien – Frankrike
  • 18 juli kl 20.30 spelar Ryssland – Spanien
  • 25 juli kl 20.30 spelas semifinal 2

Vill du boka biljetter samt boendepaket kan du göra det på turistbyrån Upplev Norrköping.

I paketet ingår sittplatsbiljett (på västra läktaren sektion B), övernattning på hotell med frukost. Vill du boka eget hotell eller läsa mer om Norrköpings stora hotellutbud kan du göra ett besök på sidan www.hotellnorrköping.nu.

Svenska damlandslaget kommer spela i Grupp A och har sin öppningsmatch mot Danmark i Göteborg den 10 juli.

Vill du se finalen är det till Friends Arena i Solna du skall bege dig, vi håller tummarna för de svenska damerna att de gör det hela vägen till finalen. Oavsett vad kommer det bli en bra fotbollssommar för Sverige.

Moseldalen – cykelsemester och cykelvägar

Moseldalen räknas ofta som en av de vackraste områdena i Europa. Floden Mosel, en biflod till Rhen, slingrar sig igenom mycket vackra miljöer i lummig natur. Cykellederna i Moseldalen passerar igenom och förbi medeltida byar och borgar samt världsberömda vinodlingar. Moseldalen är det perfekta målet för turister som vill spendera en del av sin semester på sadeln.

Paketresor för cykling i Moseldalen

På senare tid har Moseldalens popularitet bland cykelturister fullkomligt exploderat. I dag finns det många researrangörer som sätter ihop paketresor med flyg, boende och möjligheter till cykling. En del arrangörer erbjuder boende på båtar som trafikerar floden Mosel och hyr ut cyklar för att man som turist ska kunna njuta av Mosels vackra omgivningar från cykelsadeln. Andra arrangörer erbjuder mer organiserade cykelturer med dagsetapper på mellan 5–10 mil och övernattning i städer och byar utmed floden.

En cykelsemester utmed Mosel är en upplevelse för livet. De vackra omgivningarna gör cykelturerna till en magnifik upplevelse. Att man kan stanna till lite överallt för att besöka berömda vinorter är inte direkt någon nackdel heller. Många av vinodlingarna har anor från Romarriket och de olika byarna försöker givetvis bräcka varandra när det handlar om smak och kvalitet. Den vinintresserade turisten har en spännande semester framför sig!

Cykellederna håller en hög kvalitet. Cykelturismen är mycket stor i Tyskland och det har satsats mycket pengar på byggande separata cykelbanor. Ibland får man dock samsas med biltrafiken, men eftersom invånarna i byarna och städerna vid Mosel är vana vid cyklister behöver man inte vara orolig som cyklist för att cykla på bilvägar. Bilförarna tar stor hänsyn. Cykellederna är för det mesta helt plana eftersom de går utmed floden. En och annan backe finns givetvis, men i allmänhet kan sägas att lederna är perfekta även för ovana cyklister och barnfamiljer.

Spela golf i Marocko

I Marrakesh-området finns det tre stora golfbanor. Marrakesh Royal Golf Club, där både Churchill och Eisenhower spelade under sin tid, är Marockos äldsta golfbana och byggdes på uppdrag av Pashan i Marocko. Idag ägs banan av Kung Hassan II och är känd som hans favoritbana. Golfbanan är 6.200 meter lång och har par 72, den är belägen vid de snötäckta Atlas-bergens sluttning och är otroligt vackert inramad. Runt banan växer apelsinträd, olivträd, palmer och cypresser som bidrar till den härliga atmosfären. Men det gäller att inte låta sig luras och fokusera på den vackra omgivningen om man är ute efter att spela i sitt esse. Höga palmträd skär av vinklar vilket gör banan något klurig. Greenen på banans svåraste hål, det femtonde, är gömd bakom två ruffiga kullar och en stor bunker.

Mitt emot Marrakesh Royal Golf Club ligger Amelkis Golf Club. Här är caddies obligatoriskt, men finns såklart att hyra på plats precis som klubbor och annan utrustning. Längs Fairway ligger lyxiga villor, gamla palmträd och stora papyrusrullar. De sista nio hålen domineras av vattenhinder medan de främre har fler sandbunkrar. Det är en raffinerad bana där par 3-hålen är långa, bunkrarna stora och ruffen exotisk. Ett långt spel och bra puttning krävs för att bemästra den här banan. År 2000 spelades Marocko Open på Amelkis.

En av de andra golfbanorna är Palmeraie Golf Palace, en exklusiv bana som sköts om av 40 anställda banarbetare. Palmeraie är den mest besökta banan i området och här har flera Europatour-tävlingar för damer spelats. Banan är designad av Robert Trent Jones och är ett mästerverk med 18 hål. Det är en bred bana omgiven av palmträd och utsmyckad med sju sjöar. Bunkrarna har vit pärlsand som ger en läcker kontrast mot den gröna banan. Klubbhuset går i klassisk morisk stil och är lite av kärnan i designen.

Förutom dessa golvbanor i Marrakesh finns det också ett otal andra runt om i landet.

Tycker man om havsbrisen och skön utsikt över havet är Cabo Negro Royal Golf Club eller Tangier Royal Golf Club att rekommendera.

Det finns även kulturellt anrika golfbanor i Marocko, som Dar Es Salam Royal Golf Club, Fez Royal Golf Club och Meknes Royal Golf Club. Här kantas banorna av antika ruiner eller gamla odlingar, och man känner av att detta område varit med om en lång historia.

När man spelar i Marocko så betalar man antingen green fee för en dag/runda. På vissa banor kan man köpa rabatterade pass för längre perioder som exempelvis en vecka. Vill man spela i Marrakesh-området och bo direkt vid banan så erbjuder bland annat Palmeraie flera alternativ nära första tee.