Category: Marocko

Välkommen till Marocko reseguiden. Marocko är landet i nordafrika närmast Europa. Guiden innehåller nyttig information till dig som ska ut och resa och vill vara väl förberedd för att semester ska bli en så bra upplevelse som möjligt. Reseguiden berättar om hur du bäst flyger till Marocko och lite om vad man bör tänka på när man letar hotell i Marocko för sin vistelse. Sidan berättar även om Marockos historia för den som vill veta mer om den.

Vill du veta mer om Marockos städer som Casablanca, Rabat, Tanger, Fez eller Agadir har sidan mer information om det. Marrakech är att rekommendera och att besöka någon marknad för att suga i sig av atmosfären, färger och dofter av alla kryddor är ett måste. Staden är även full av andra sevärdheter i Marocko så staden är väl värd ett besök.

Föredrar du att spela golf erbjuder Marocko många fina golfbanor. En av de mest exklusiva är Palmeraie Golf Palace, det finns också ett flertal mycket bra golfbanor i Marrakech området.

Marocko är ett spännande land som bjuder på en blandning av afrikanska, franska och arabiska inslag. På många sätt kan Marocko sägas vara ett medelhavsland såsom exempelvis Turkiet, men samtidigt ligger en helt klart mer orientalisk karaktär över hela landet.

Marocko är ett gammalt land. Redan för cirka 1000 år sedan fanns ett stabilt styre i landet. Några av städerna i Marocko är dock betydligt äldre än så. Tanger längst i norr grundades till exempel redan cirka 1400 år f.Kr. Även huvudstaden Rabat och den största staden Casablanca är mycket gamla. För de svenskar som beger sig till Marocko för en semester är dock Marrakech och Agadir de mest populära resmålen.

Marrakech och Agadir

Marrakech är en myllrande storstad som ligger en bit inåt land från Marockos kust mot Atlanten. Marrakech är ett utmärkt val om man vill uppleva en autentiskt marockansk kultur. Den gamla staden, medinan, är en plats som för tankarna till sagorna i Tusen och en natt. På den enorma marknadsplatsen Djema el-Fna kan man fynda allt mellan himmel och jord.

Agadir är en betydligt mer modern stad. Det beror till stor del på att staden raserades fullständigt i en jordbävning år 1960. När staden sedan byggdes upp igen lade man ganska stort fokus på turism och Agadir har varit Marockos mest populära turistmål sedan tidigt 1980-tal. Det som framför allt kännetecknar Agadir är den långa stranden som löper utmed stadens centrum. På stranden ligger hotell i alla prisklasser på rad.

Flyg till Marocko

De flesta som reser till Marocko gör det på en charterresa under de mörka och kalla vintermånaderna. I januari är medeltemperaturen till exempel cirka 20 grader, vilket är helt i klass, om inte bättre, med andra populära vinterresmål i Europa. De flesta charterbolag erbjuder paketresor till Marocko åtminstone mellan november-mars.

Det finns också en möjlighet att flyga till Marocko med något av lågprisbolagen. Norwegian flyger direkt från Stockholm-Arlanda till både Agadir och Marrakech. Med Ryanair får man göra ett byte i antingen London eller Düsseldorf.