CategoryItalien

Kända jordbävningsområden i Italien

Regelbundet tycks man kunna läsa om hur Italien drabbas av jordbävningar. Även om de flesta inte innebär någon större katastrof för samhällena runt omkring, händer det att stora och förödande jordbävningar inträffar. Även om de flesta alltså inte mäter särskilt högt på Richter-skalan, har det på senare tid skett flertalet jordbävningar som mätt över 6.0. Men var sker de egentligen? Påfallande ofta är det i de centrala delarna av Italien, men det varierar ganska kraftigt. Här kan du läsa mer om områden som tycks drabbas särskilt ofta av jordbävningar.

Åka på skidresa till Alperna

Snökanoner gör att det är säsong för skidåkning både alpint och på längden i Sverige mellan åtminstone december-mars. Om du vill förlänga säsongen är det dock ett klokt val att resa utanför Sveriges gränser. I snösäkra Alperna kan du åka skidor sex av årets tolv månader varje år. Dessutom är kvaliteten på både skidanläggningar och hotell lite högre i Alperna än i Sverige, vilket kan vara lockande för dig som inte bara vill åka skidor utan också uppleva lite lyx.

Italienska vindistrikt att resa till

Italien består av 20 regioner. Var och en har sin egen karaktär och givetvis också sina egna specialiteter när det gäller vin. Några vindistrikt är mer kända än andra. Här får du mer information om fyra italienska vindistrikt att resa till om du vill ha en upplevelse utöver det vanliga för smaklökarna. Att distrikten också är mycket vackra, med pittoreska byar och en storslagen natur, skadar givetvis inte.

Piemonte

Piemonte, beläget precis vid Alpernas fot i norra Italien, är hem för Barolo-vinerna, som är mycket kraftfulla rödviner. De tillverkas av druvan Nebbiolo som allmänt räknas som en av de finaste i världen. I Piemonte tillverkas även vinet Barbaresco, som är ett lite lättare rött vin. Piemonte är även hem för distriktet Asti, där man tillverkar mousserande viner.

Apulien

Apulien, som ligger i sydöstra Italien och omfattar ”stövelklacken”, har under många år varit känt för sin tillverkning av prisvärda men kanske inte så exklusiva viner. Det har dock ändrats på senare år. Från druvorna Negroamaro, Aglianico och Primitivo skapar vinmakarna i Apulien riktigt bra viner, både röda och vita.

Veneto

Det är väl ingen som har missat Amarone-vinernas segertåg över världen. Amarone-vinerna kommer från regionen Veneto, och närmare bestämt distriktet Valpolicella. Amarone della Valpolicella är den avgjort mest populära typen av Amarone världen över. I distrikten Soave och Bardolino som också ligger i regionen Veneto tillverkas ett antal andra mycket berömda viner. Vinerna från Soave är vita medan vinerna från Bardolino är ganska milda röda vin.

Toscana

Om Piemonte tillverkar de finaste vinerna av Nebbiolo-druvan och Veneto tillverkar det finaste rödvinet alla kategorier, är Toscana regionen där du hittar flest kvalitetsviner överlag. I det världsberömda vindistriktet Chianti tillverkas utsökta viner på framför allt Sangiovese. Det kan också finnas inslag av Cabernet Sauvignon, Merlot och Pinot noir.

Hotell i Ancona

nh ancona hotelAnconas storlek (cirka 100 000 invånare) gör att hotellutbudet givetvis är något begränsat. Det finns emellertid ett tiotal utmärkta hotell i staden, i olika prisklasser och med olika servicenivåer. Eftersom priserna för en hotellvistelse i Italien är betydligt lägre än för motsvarande hotell i Sverige kan du även med en snål budget bo riktigt bra.

Reseguide till Ancona

ancona italien reseguideAncona är, precis som många andra städer på kusten mot adriatiska havet, en mycket gammal stad. Förmodligen grundades staden redan ett par hundra år f.Kr. Det var grekiska sjöfarare som grundade staden och gav staden dess namn.

Reseguide till Tropea i Italien

Santa Maria slott i TropeaBara namnet låter magiskt och alla som någonsin har besökt den lilla staden Tropea vid Tyrrenska havet, längst ner på tåspetsen på den italienska halvön (regionen Kalabrien), kan vittna om stadens fantastiska karaktär. Tropea är en liten stad med endast omkring 7000 invånare, men sommartid mångdubblas befolkningen när turister från hela Italien kommer på besök. På senare år har Tropea även attraherat besökare från andra delar av Europa som önskar uppleva Medelhavet på ett nytt sätt, långt ifrån den organiserade turismen i Spanien, Grekland och Turkiet.

Strand- och badliv i Tropea

Staden Tropea är belägen på en avsats som blickar ner mot det Tyrrenska havet. Ute i havet ligger ett rev som effektivt blockerar både vågor och vind. De sandstränder som ligger mellan själva staden och havet är väl skyddade och räknas till de vackraste stränderna i Italien.

Stranden är i fokus i Tropea. Här samsas både stadens invånare och turister till staden. Vattnet är kristallklart och mycket rent, vilket faktiskt inte är särskilt vanligt för Italiens stränder i allmänhet.

Vid en av stadens stränder ligger berget Santa Maria där det på toppen ligger ett slott. Man når slottet via en brant och vindlande trappa. Från toppen har man en magnifik utsikt över både stranden och delar av staden.

Stadslivet i Tropea

Invånarna i Kalabrien älskar att ta det lugnt. Mitt på dagen stänger alla butiker och många passar på att ta sig en tupplur. Framåt kvällen lever dock staden upp ordentligt när matställen och barer öppnar. Längs strandpromenaden ligger många utmärkta restauranger, barer och caféer. Detsamma gäller för Tropea gamla stad. Den gamla stadskärnan är en ytterst romantisk plats, med smala gator och pittoreska torg. Att strosa genom Tropea gamla stad är som att färdas flera hundra år tillbaka i tiden. Staden är orörd av det moderna. Här hittar man inga snabbmatsrestauranger eller stora modekedjor. Butikerna är små och mysiga och det går att göra mängder av fynd.

Hotell i Tropea

Tropea badstrandTropea är en turistort och det märks verkligen på utbudet av hotell. Det är fullt möjligt att Tropea är den hotelltätaste turiststaden i hela Italien, om inte i hela Europa. Staden har över 30 hotell på en befolkning på cirka 7000 invånare. Vissa av hotellen ligger vackert med utsikt över Tyrrenska havet medan andra är belägna en bit inåt land på sluttningarna ner mot havet.

Förstaklasshotell

Alla mer exklusiva turistorter har flera hotell av absolut högsta klass. Det mest luxuösa hotellet i Tropea är Villa Paola. Detta femstjärniga hotell är inhyst i ett gammalt kloster och ligger ett mycket vackert område strax utanför stadskärnan. Klostrets gamla pelargångar och valv finns fortfarande kvar. Detsamma gäller för den gamla klosterträdgården. Rummen är elegant inredda i en blandning av traditionell hotellstil och en mer modern design. Den enorma utomhuspoolen har utsikt över havet.

Två andra förstaklasshotell att titta lite närmare på är Villa Antica Tropea, som är beläget mitt i Tropeas stadskärna, samt Hotel Rocca Della Sena. Det sistnämnda är en favorit bland turister som vill ha nära till både stranden och stadskärnan.

Mellanklasshotell

Mellanklasshotellen i Tropea finns i många stilar. Servicen och kvaliteten är dock mycket god oavsett vilket hotell du väljer. Hotel Terrazzo Sul Mare är ett trestjärnigt hotell nästan mitt på stranden som är känt för sin utmärkta restaurang. Hotel La Porta Del Mare ligger högt över stranden med en otrolig utsikt över Tyrrenska havet. Hotel Residence Valemare är ett utmärkt val för dig som vill ha ett lite friare boende. Här erbjuds nämligen hotellrum i form av lägenheter med pentry.

Budgethotell

Trots att Tropea karakteriseras lite som en mer exklusiv turistort finns det gott om budgetboenden i och omkring staden. Du kan välja mellan hotell i form av B & B, lägenhetshotell, hotell som vi i Sverige skulle klassa som blandningar mellan hotell och vandrarhem, samt enskilda lägenheter med självhushåll.

Flygresor till Tropea

Tropea stad

Tropea har länge varit en populär turistort bland italienarna själva. Intresset för denna pärla på Kantabriens kust ökar nu internationellt, men flygbolagen har inte riktigt kommit ikapp efterfrågan. Det kan krävas att du pusslar lite för att kunna sätta ihop den perfekta flygresan till Tropea. Här får du bra information om vilka flygbolag som har flygresor till Tropea och hur du gör för att ta dig från flygplatsen till ditt hotell.

Flygbolag med flygresor till Tropea

Tropea har ingen egen flygplats. Den närmaste flygplatsen ligger i staden Lamezia Terme, ungefär tio mil från staden. Till Lamezia Terme går det flera flyg om dagen från Rom och även något enstaka flyg från Neapel. Om du vill ta dig till Tropea från Sverige måste du först ta dig till någon av storstäderna för att sedan byta flyg till Lamezia Terme och sedan ta tåg eller hyrbil till Tropea.

Bland lågprisbolagen flyger både Ryanair och Norwegian till Rom. Ryanairs plan landar på Rom-Ciampino medan Norwegian flyger till Rom-Fiumicino. Flyglinjen mellan Rom och Lamezia Terme går via Rom-Fiumicino så det är ett klart smidigare alternativ att välja Norwegian.

SAS kan erbjuda flyg från Stockholm Arlanda, via Rom Fiumicino till Lamezia Terme. Hela flygresan tar normalt 8-9 timmar, då anslutningsflyget till Lamezia Terme inte går särskilt många gånger om dagen. Det är SAS samarbetspartner Alitalia du flyger med från Rom.

Några av de större svenska charterarrangörerna har specialpaket med flyg och boende i Tropea. Om du bokar en charterresa till Tropea behöver du bara hämta ut dina biljetter och sätta dig på planet i Göteborg, Stockholm eller Malmö för att sedan följa reseledarens anvisningar.

Från och med sommaren 2013 kommer det dock att bli enklare att boka flyg till Tropea från Sverige. Då börjar nämligen det danska flygbolaget Primera Air att trafikera Lamezia Terme direkt från Malmö och Stockholm-Arlanda.

Flygplatser i Tropea

Lamezia Terme flygplats (Aeroporto di Lamezia Terme, SUF) är en internationell flygplats som kan sägas vara Kantabriens viktigaste flygplats. Strax intill flygplatsen ligger järnvägsstationen Lamezia Terme Centrale, som du enkelt når med buss eller taxi. Det går tåg mot Rosarno söder om Tropea varje timme. I Rosarno byter du till tåget till Tropea. Hela resan från Lamezia Terme tar cirka en och en halv timme.

Asti i Italien – Reseguide

Asti är en härligt pittoresk stad och comune belägen cirka fyra mil öster om Torino i nordvästra Italien. Platsen där Asti ligger har varit bebodd ända sedan stenåldern och har fungerat som marknadsplats och stad i över 2000 år. Omkring år 120 f.Kr. byggde nämligen romarna ett fort på platsen för dagens Asti. Efter några decennier hade fortet attraherat så många nybyggare att platsen blev ett så kallat municipium. Staden fick då också ett officiellt namn, nämligen Hasta.

Under många århundraden var Asti en mycket viktig stad, mitt på floden Tanaro och på vägen mellan städerna Torino och Augusta. Under en tid var Asti faktiskt ett eget rike. På 1100-talet hade staden till exempel rätten att prägla egna mynt.

Sevärdheter i Asti

På grund av den rika historien finns mängder av kulturella och arkitektoniska sevärdheter i Asti. Staden är en traditionell italiensk mellanstor stad (cirka 75 000 invånare), men ingenting i stadskärnan liknar något annat. I den västra delen av staden står till exempel upp emot 100 medeltida köpmanshus kvar, i det närmaste orörda av tiden. Runt omkring staden finns också en mängd imponerande torn. Asti brukar beskrivas som staden med 100 torn, men faktum är att det finns många fler än så. Tornen är populära sevärdheter. Den magnifika katedralen Santa Maria Assunta från 1200-talet är en annan. Det är en gigantisk kyrka som har imponerande konstskatter att bjuda på för den turist som gör ett besök.

Mat och nöjen

Som så många andra mellanstora städer i Italien har Asti sin alldeles egna kulturfestival (Palio di Asti). I Asti kretsar festivalen kring hästkapplöpning. Temat härstammar från en händelse under Medeltiden då Asti besegrade grannstaden Alba i en strid och sedan arrangerade en kapplöpningstävling kring staden Albas stadsmurar.

Asti kan också bjuda på god mat och dryck i den speciella piemontesiska stilen. Området kring Asti lämpar sig extremt väl för framställning av röda viner och Asti är ett centrum för vintillverkning i regionen Piemonte.

Kalabrien och resmål i regionen

I södra Italien, längst ut på tån på den ”italienska stöveln”, ligger regionen Kalabrien. Denna region är känd för sina magnifika berg, som sluttar ner i Tyrrenska havet i väster och Joniska havet i öster. Bergen bjuder på storslagna äventyr medan sandstränderna som kantar kustlinjen är utmärkta för den som är ute efter en semester med sol och bad.

Bland italienarna själva är Kalabrien en mycket populär turistattraktion. Två anledningar är det utmärkta klimatet och det lugn som råder i regionen. Kalabrien räknas ofta som ett av de sista genuina områdena i landet. Här kan man uppleva ett Italien som på många sätt har lämnats orört av den moderna livsstilen. Det är i Kalabrien som italienarnas motsvarighet till spanjorernas siesta ”uppfanns”. Under eftermiddagen, mezzogiorno, står allt stilla i städerna i regionen.

Den gamla staden Catanzaro är huvudstad och näst största stad i regionen. Störst är Reggio di Calabria som ligger precis vid Messinasundet. På andra sidan sundet ligger Sicilien och staden Messina. Det går färjor i skytteltrafik mellan Reggio di Calabria och Messina för den som vill ta en tur till Sicilien under vistelsen i Kalabrien.

I många regioner i Italien är det klokt att hyra en bil och ge sig ut på upptäcktsfärd på egen hand. Kalabrien är definitivt en av dessa. Med bilen kan man på bästa sätt utforska de pittoreska städer som ligger som på ett pärlband utmed kusten. Scalea, Diamante, Maratea och Praia a Mare är inte bara fantastiskt vackra namn, de är också riktiga pärlor till samhällen som man inte får missa. På kusten mot Joniska havet finns mängder av lämningar och ruiner från Romarriket och den hellenistiska perioden. En plats man inte får glömma att besöka under rundturen i Kalabrien är Matera, en urgammal stad där folk faktiskt bodde i grottliknande hus ända fram till 1950-talet.

Rom Reseguide

Rom är Italiens sköna huvudstad. På italienska översätts Rom till Roma. I Rom finner du otroligt många kulturskatter, sevärdheter och platser att besöka. Staden bjuder på många hotell och vi visar dig de bästa tipsen för att hitta hotell i Rom.

Reseguide till Rom

Roms historia går flera tusen år tillbaka i tiden. Enligt den romerska mytologin grundades staden av krigsguden Mars son Romulus år 753 f.Kr. Legenden är självklart inte sann, men förmodligen grundades staden omkring denna tid. Genom århundradena har Rom varit ett viktigt centrum i Europa. Det var till exempel från Rom som det gigantiska Romarriket styrdes.

Rom – Italiens drömresemål

Många är vi som lockas av att resa till Rom och behöver därför en bra sida för att hitta billiga flygresor till Rom, och även hotell i Rom. Vi hjälper dig att hitta både flygresor och hotell som passar just dig och din ekonomi. Rom är fullt av hotell så det kräver lite undersökning innan man hittar rätt. Det är inga problem att hitta ett billigt hotell i Rom, ett snabbt tips är att använda sökformuläret till höger så kommer du hitta rätt.

Rom, den eviga staden, är i dag huvudstad i Italien. Rom är ett romantisk resmål för bröllopsresan. Genom historien har Rom varit ett centrum för kultur och religion i Europa. Rom är än i dag en mycket viktig stad internationellt sett. Här ligger som är centrum för den katolska kyrkan. Här har också flera FN-organ sina säten. Dessutom ligger Europas största universitet, La Sapienza med ungefär 130 000 studenter, i staden.

Vid ett besök i Rom har man mycket att utforska. Den italienska matkulturen måste bara provas. Den romerska maten baseras på färska grönsaker där kronärtskocka, lök och vitlök är givna ingredienser. Romarna är också mycket förtjusta i inälvsmat som tillagas tillsammans med rikliga mängder av färska örter. Den smakrika osten pecorino är också en stapelvara i det romerska köket. Pastan då? Jo, precis som alla andra städer och regioner i Italien har romarna sin egen pastakultur. Pasta carbonara är en populär pastarätt men den klassiska romerska pastan är ”ajo e ojo”, en mycket enkel men ack så smakrik pasta som tillagas med vitlök, chilipeppar och olivolja.

När man har ätit sig mätt på den traditionella romerska maten har man otaliga sevärdheter att besöka. Faktum är att Rom är översållat av lämningar från forna dagars storhetstider. En tripp till Vatikanen och ett besök i världens största kyrka, Peterskyrkan, är ett måste. Ett besök på Vatikanmuseerna rekommenderas också. Här finns kända målningar och skulpturer, såväl från antiken som renässansen. Colosseum, Spanska trappan, Pantheon, Fontana di Trevi och Titusbågen är bara några exempel på andra sevärdheter man inte får missa.

Har man lite tid över och är intresserad av sport kan det vara en idé att se en hemmamatch med något av Roms fotbollslag. Roma och Lazio är stadens stoltheter. De delar samma arena, Olympiastadion, och har man turen att vara i Rom när det vankas derby har man en riktigt spännande upplevelse att se fram emot.

Sevärdheter i Rom

Det är faktiskt svårt att göra ett urval när det gäller vilka sevärdheter man som turist inte får missa vid ett besök till Rom. Hela staden är fylld av antika lämningar och imponerande monument och vissa av sevärdheterna är fortfarande en del av den moderna stadsbilden.

Ett besök till Vatikanstaten, där påven har sitt säte, kan självklart rekommenderas. Här finns bland annat världens största kyrka, Peterskyrkan, samt Sixtinska Kapellet, vars tak pryds av imponerande målningar av konstnären Michelangelo.

Bland lämningarna från Romarriket får du inte missa Colosseum, Konstantinbågen, Pantheon och Titusbågen. Ett besök vid Forum Romanum, som är en öppen plats med mängder av tempel, kolonner och triumfbågar, är också väl värt ett besök.

Rom är också känt för sina fontäner som leder vatten antingen långväga ifrån eller ifrån underjorden upp i monumentala verk, vackert utsmyckade med statyer och kolonner.

Mat och dryck i Rom

Rom sover aldrig. Det är bara någon timme på söndagsmorgonen som romarna tar det lugnt. Övriga timmar i veckan sjuder staden av aktivitet. Restaurangerna är fler till antalet än man kan räkna och det finns en bar eller ett café i varje gathörn. Nattlivet är utmärkt och du har inga problem att roa dig långt in på småtimmarna. Romarna är ett levnadsglatt folk som njuter ofta och länge av både god mat och dryck. Som besökare till Rom kan du med fördel ta efter romarna. Det finns ju ett ordspråk som säger: När du är i Rom, gör som romarna gör.

Sevärdheter i Rom

Under över tusen år var Rom världens viktigaste stad. Härifrån styrdes Romarriket, som under kejsaren Trajanus sträckte sig över stora delar av Europa, Nordafrika och nuvarande Mellanöstern. Även efter Romarrikets sönderfall behöll dock Rom sin status som religiöst och kulturellt centrum i Europa. I dag skvallrar otaliga fascinerande sevärdheter i Rom om stadens storhetstider.

Inte ens de tjockaste guideböckerna kan få med allt som finns att se i Rom. Den italienska huvudstaden har en mycket rik historia som gör sig påmind i nästan varje gathörn. När man strosar genom Roms gator finns mängder av saker att upptäcka. Besöker man Rom under en weekend finns dock inte möjlighet att se allt, så då gäller det att välja. Här är fem av de mest populära sevärdheterna i Rom.

Peterskyrkan är centrum för den katolska rörelsen. Kyrkan, som sägs vara belägen på den plats där aposteln Petrus begravdes år 64 e.Kr., ligger i Vatikanstaten i centrala Rom. Redan strax efter Petrus död uppfördes ett bönekapell på platsen. Bönekapellet byggdes sedan ut till en större basilika under Konstantin den stores ledning. Basilikan stod dock inte mot tidens tand. Under 1400-talet var kyrkan i så dåligt skick att det bestämdes att en ny kyrka skulle uppföras.

Den nuvarande kyrkan började byggas år 1506 men stod inte klar förrän 1626. En av anledningarna till att byggandet tog en sådan tid är att kyrkan är enorm. Peterskyrkan är faktiskt världens största kyrkobyggnad, på vilket sätt man än mäter.

Colosseum var en plats där romarna kunde glömma sina vardagsbekymmer för en stund. På arenan, som under sina glansdagar kunde ta upp mot 80 000 åskådare, anordnades skådespel och kamper mellan djur. I dag är Colosseum dock mest känt för sina gladiatorspel. Tyvärr går det inte längre att beskåda arenan i all sin prakt. Under 1500-talet bröt man nämligen loss byggnadsmaterial från Colosseum för att använda i byggandet av Peterskyrkan.

Cestiuspyramiden är en kuriositet bland Roms sevärdheter. Pyramiden är ett gravmonument uppfört i Gaius Cestius Epulonius ära. Monumentet har bevarats under århundradena och har i dag i princip samma utseende som det hade vid färdigställandet.

Pantheon är ett tempel som kejsar Hadrianus lät uppföra under det andra århundradet e.Kr. för att romarna skulle ha en plats i vilket de kunde tillbe de romerska gudarna. När Romarriket föll och Rom kristnades gjordes Pantheon emellertid om till en kyrka. Många berömda kungligheter och konstnärer ligger i dag begravda i Pantheon.

Vatikanen

De flesta som gör ett besök till Rom beger sig först till Vatikanen. Denna ministat som ligger mitt i centrala Rom är säte för den katolska påven och här finns mängder av fantastiska sevärdheter. Här finns bland annat världens största kyrka, Peterskyrkan, Sixtinska kapellet där taket är täckt av fantastiska målningar av Michelangelo, samt Vatikanmuseerna med makalösa samlingar av konst och litteratur från årtusendena.

Fontana di Trevi

Rom är fyllt av imponerande fontäner, men ingen är lika känd som Fontana di Trevi. Denna fontän, skapad av Bernini och Salvi 1762, är en av de mest romantiska platserna i Rom. Kvällstid lyses fontänen upp av mängder av ljus, vilket får statyerna vid fontänen att nästan verka levande.

Colosseum

Colosseum var den första riktiga arenan i världen. När den uppfördes mellan år 70 och 80 e.Kr. var Colosseum med all rätt att räkna som en av världens underverk. På arenan arrangerades alla möjliga skådespel, en del barntillåtna med dagens mått mätt, andra mer brutala.

Spanska trappan

Spanska trappan är en trappa med 138 trappsteg mellan Piazza di Spagna (spanska torget) och Piazza della Trinità dei Monti i centrala Rom som fungerar som en naturlig mötesplats för lokalbefolkningen. Nedanför trappan finner man den välkända fontänen Fontana della Barcaccia.

Forum Romanum

Vill man se så mycket av antika Rom som möjligt på ett och samma ställe är det till Forum Romanum man ska bege sig. Platsen är en av de mest populära turistattraktionerna i hela världen. Forum Romanum består av ruinerna av det viktigaste torget i antikens Rom. Här finns bland annat Titus triumfbågar och Vestatemplet att beskåda.

Hotell i Sorrento

Staden Sorrento med omnejd är ett av Italiens mest populära resmål för turister från hela världen. Få platser i Italien, om inte hela Europa eller till och med hela världen, är så vackra som kusten utanför Sorrento i Neapelbukten. I Sorrento finns därför mängder av boendealternativ. Här finns allt ifrån gemytliga värdshus till lyxhotell. Här listar vi tre lite finare hotell i Sorrento. Dessa hotell är utvalda utifrån faktorerna läge, service och atmosfär.

Grand Hotel Capodimonte

grand-hotel-capodimonteCapodimonte är italienska för bergets huvud och det är ett namn som passar alldeles utmärkt in på Grand Hotel Capodimonte i Sorrento. Från hotellet har man en oslagbar utsikt över Neapelbukten och Vesuvius. Samtidigt är det bara några minuters promenad till huvudgatan i Sorrento. Servicen är också utmärkt. Rummen är stora och rymliga och en hel del av dem har en fantastisk utsikt. Frukostbuffé ingår självklart i priset. Atmosfären kan man heller inte direkt klaga på. Grand Hotel Capodimonte är ett exklusivt hotel där personalen gör allt för att gästerna ska trivas.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>

Hotel Continental

hotel-continentalHotel Continental är ett annat utmärkt hotell i Sorrento med en storslagen utsikt över Neapelbukten. Vesuvius och Neapels ljus är synligt från många av hotellrummen och de gemensamma ytorna. Detta fyrstjärniga hotell fullständigt osar klass på alla sätt och vis. Till exempel går inredningen i marmor och exklusiva träslag. Servicen går inte att klaga på. Hotel Continental är faktiskt ett av de hotell i Sorrento som genomgående får toppbetyg för service. Ett ord som ofta nämns i kundomdömena är ”vänlighet”. Hotel Continental är helt enkelt ett hotell där gästernas behov och önskemål alltid sätts i främsta rummet. Till Sorrentos stora torg Piazza Tasso är det bara cirka 10 minuters promenad.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>

Parco dei Principi Wellness Hotel

parco-dei-principiFör lite extra lyx kan man slå till på en hotellnatt eller två på femstjärniga Parco dei Principi Wellness Hotel. Detta hotell ligger precis vid havet, i en privat park cirka 20 minuters promenad från Sorrentos centrum. Med en egen strand, rum med panoramafönster och balkonger med utsikt över Neapelbukten, två restauranger, ett fullutrustat gym, med mera, kan man verkligen få en storslagen hotellupplevelse på Parco dei Principi Wellness Hotel.

Se priser, bilder och tillgänglighet >>