Reseguide till Brasilia

Historia

Att det behövdes en ny huvudstad i landet var man överens om, varför man i 1891 tog ett formellt beslut om byggandet av den nya staden Brasilia. Ändå tog det närmare 60 år innan Brasilias ordentliga historia kunde ta sin början. Det var nämligen först under 1950-talet som Brasilias byggnationer tog fart.

Flyg

Letar du flyg och resor till Brasilia har vi matnyttig information för dig. Priserna för flygbiljetterna och de olika flygrutterna kan variera mycket.

Hotell

I Brasilia finns många olika hotell och möjligheter till boende, se till att vara påläst innan du ska boka ett hotell i Brasilia!

Nattliv och nöje

Ska du till Brasilia gäller att hålla koll på staden utbud av nattliv och nöjen.

Mat och restauranger

Vill du veta mer om brasiliansk mat och restauranger i Brasilia? Läs då våran artikel om mat och restauranger i Brasilia.

Sport och aktiviteter

Vill du kolla in sport eller aktivera dig själv under din vistelse i Brasilia kan du spana in artikeln om sport och aktiviteter.

Kultur och sevärdheter

Brasilia är uppbyggd av stimulerande arkitektur och andra installationer för människans välbefinnande, kolla in vad staden har att erbjuda i form av kultur och sevärdheter.

Shopping

Gillar du shopping blir du inte missnöjd av stadens stora utbud, det finns något för alla.