Reseguide till Bergamo i Italien

Den italienska staden Bergamo är väldigt vacker och belägen i utkanterna av alperna i regionen Lombardien.

Stadsbilden är full av spirande byggnader och klocktorn med medeltida anor. Det finns många vackra byggndar ur ett arkitektperspektivt. Staden Bergamo är indelad i två stadsdelar, en yngre och en äldre. Entrén till Citta Alta i Bergamo sker genom en port som välkomnar med ett öppet torg, Piazza Vecchia, och en drickvattensfontän byggd i sandsten samt vit marmor, vilken ska symbolisera stadens rikedom. Invånare i Bergamo kallas bergamaschi vilka själva kallar sin stad för Berghém.

Stadsdelen Citta Alta i Bergamo

Den äldre stadsdelen i Bergamo kallas Citta Alta vilket är den högre stadsdelen som vilar på ett berg över den yngre stadsdelen Citta Bassa. Citta Alta är den äldre stadsdelen från venetiansk tidsålder och runt hela staden uppfördes en mur på 1500-talet. Med belysning mot muren blir det väldigt mysigt när mörkret tränger sig på. I Citta Alta är det inte mycket trafik och gatorna är trånga, vilket ger en speciell karaktär.

Citta Bassa i Bergamo

Den yngre stadsdelen Citta Bassa i Bergamo ligger under Citta Alta. Stadsdelen uppfördes senare och här finns byggnader från 1700-talet och framåt.