Nöjen och uteliv i Strasbourg

Nöjen och uteliv i Strasbourg

Barer i studentstaden Strasbourg

Vin och öl är delar av Strasbourgs identitet. Oavsett vad du vill, så hittar du det du söker i många och hjärtliga barer, i mitten eller närmare kajerna. Tack vare sitt stora universitetsområde, så är Strasbourg en studentstad med mycket ställen att festa på. Dock är det även värt att överväga andra alternativ som till exempel en rundtur på en bateau-mouche (fritidsbåt) eller son et Lumière (ljus show) föreställningar på katedralen på sommaren. Stadens kosmopolitiska anda innebär att det finns lite av allt för alla smaker och åldrar.

Öppettider barer

Barer hålls öppna fram till åtminstone 23.30 dock ofta fram till 04.00. Åldersgränsen för att köpa alkohol i Frankrike är 16. Klädsel är inte en fråga i Strasbourg.

Internationellt

Söker du internationella barer/caféer, så finns Tapas Café som är ett läckert urval med spansk atmosfär. Där serveras olika typer av tapas med din drink. Sedan har vi Irish Times som är en pub med allt vad Irland innebär: Irländsk musik, skorsten, öl och en storbilds-TV för att titta på sport i Strasbourg. Och sist; diskoteket Le Baron som bjuder på afrikansk musik.

Öl i Strasbourg

Académie de la bière är en bar som har öppet till 04.00. Här serveras mer än 70 sorters öl. Quai des Bières vid Pont du Corbeau erbjuder också ett stort urval av öl.

Nattklubb

Ett av Strasbourgs mest kända klubbar heter L’élastic, med en psykadelisk atmosfär. Där bjuds på techno, house, jungle och funk musik. Även Le Konplex som är ett stort diskotek med elva rum, en bar och en restaurang. All slags musik finner du där.

Dansa

Ett ställe som alltid är fullsmockat av studenter är La Java (Java betyder fest). Här samlas de ofta för att dricka och dansa ihop.

Konserter

La Salamandre, 3 rue Paul-Janet, är en populär plats som visar cirka 40 stora konserter varje år. Internationella stjärnor som sannerligen gör sig bra på scen. Med plats för bara 500 personer, och rimliga priser, krävs tidig bokning. Kolla även in en mängd olika tema nätter, exempelvis salsa, 60- och 80-tals musik, tung rock och reggae. En annan bra plats för live-konserter med cabaret, världsmusik och blues är La Laiterie