Hotell i Strasbourg

Här hittar du information om olika hotell och boenden i Strasbourg.

Hotell och boende i Strasbourg

Turiststad

Strasbourg är en liten- men en populär turiststad för både affärer och nöjen. Ska du boka hotell, så gör det i förskott, speciellt under helger och högsäsonger.

Vandrarhem i Strasbourg

Hotell i Strasbourg liknar de svenska priserna; 500-1000 kronor för en natt. Som resenär har du ett relativt stort utbud av hotell, men det finns även ett hyfsat utbud av vandrarhem. Är du på resande fot som en ”backpacker”, och letar bra budgetalternativ, så kanske det passar dig bättre.Vandrarhem innebär att du kanske får dela rum med andra. Forskottsbokning är inte ett måste.

Hostel med aktiviteter i Strasbourg

Söker du som resenär ro samt rörelse, så ebjuder Hostellerie Saint-Barnabé en hel del aktiviteter. Långa promenader och cykelturer. Eller varför inte besöka Murbach Abbey där du kan spela minigolf, åka skidor under säsong och kanske även besöka berömda vinodlingar? Hotellet ligger på den romerska vägen i en stor och skuggig park, och är över 100 år gammalt.

Hotell med romantik i Strasbourg

Söker du romantik, så erbjuder Hotel Beaucour mängder av trivsamheter. Detta fina hotell är satt runt en blomstrande gård och har även en väldigt mysig salong med en kamin. Hotellet ligger nära floden, katedralen och den historiska Palais Rohan. Hotel Beaucour är väl beläget inom bekvämt gångavstånd till gamla Strasbourg.

Backpacker?

På resande fot? Auberge de Jeunesse du Parc du Rhin är ett vandrarhem som är perfekt anpassat för umgdomar – stor bar med billig öl, stora spelrum med bla. bordtennis, tillgång till Internet, fina sovrum med rena duschar och en hyfsad frukost.

Sedan har vi vandrarhemmet Auberge de jeunesse René Cassin som ligger 8 km från flygplatsen och 1 km till centrum. Passar för vandrare, stora grupper, studerande och transienter. Reception som har öppet 24 timmar. Bistro samt restaurang. Parkeringsplats finns för den som tar sig dit med bil. Lekplats för barn. Cyklar finns att hyra 5 km från vandrarhemmet, och där hittar du även tennis- och golfbanor.

Lyxhotell

Sist har vi Hostellerie le Marechal, ett exklusivt fyrstjärnigt hotell med trettio rum och sviter som är i sann Louis XV/Louis XVI stil. De är inredda med antika möbler, några med kapellsängar, andra med en eller två enkelsängar. Alla rum är utrustade med antingen badkar (somliga jacuzzi) eller dusch, badrockar, hårtork, toalett, TV (satellitkanaler), telefon, minibar och luftkonditionering. Restaurangen ”A l’Echevin” erbjuder primära rätter, och terassen ligger vid vattnet i ”Lilla Venedig”. Besök detta förträffliga hotell om du söker extravagans. Hostellerie le Marechal tar en verklig bro mellan det förflutna och nuet.