Hotell i Biarritz – 3 tips

Den klassiska semesterorten Biarritz, som ligger precis där Frankrike möter Spanien i Biscayabukten, är en plats man måste uppleva någon gång i livet. Biarritz har varit en samlingsplats för kungligheter och de rika och berömda i flera århundraden. I dag är Biarritz ett paradis bland annat för den som är intresserad av surfing. Stränderna i och omkring Biarritz räknas som de bästa för surfing i hela Europa.

Om man reser till Biarritz har man ganska många hotell att välja mellan. Besöker man staden under sommarmånaderna gäller det att vara tidigt ute med sin bokning – hotellen blir snabbt fullbokade. Här är tre bra hotell i Biarritz att undersöka lite närmare.

Hotel Le Café De Paris

Hotellet Café De Paris ligger precis på den stora stranden i centrala Biarritz. Bokar man tidigt kan man få tag på ett hotellrum som vätter mot havet. Är man ute efter en hotellvistelse under vilken man sover och äter gott är detta hotell ett utmärkt val. Standarden på rummen är hög. Trådlöst bredband, platt-TV och minibar finns i alla rum. Samtidigt är priset för en hotellnatt inte helt oöverkomligt.

Hotel du Palais

Är det den allra största lyxen man är ute efter finns det inget hotell i Biarritz som slår Hotel du Palais. Detta hotell är inhyst i ett palats som tidigare var sommarboning för den franska kejsarinnan Eugénie när hon ville fly från Paris. Rummen är ståtliga och inredda i klassisk stil. Samtidigt har rummen givetvis alla tänkbara moderna bekvämligheter. Som boende på Hotel du Palais har man inte mindre än tre restauranger att välja mellan, bland annat Restaurant Villa Eugénie, som finns med i restaurangguiden Guide Michelin.

Hotel Amarys Biarritz

Det tvåstjärniga hotellet Amarys är ett bra budgetalternativ om man vill spendera sin reskassa på annat än boende. Hotellet ligger cirka tre kilometer ifrån Biarritz stadskärna och cirka en kilometer från Biarritz flygplats. Om man vill bo billigt och uppleva lite mer av den baskiska kulturen (restaurangen är specialiserad på baskisk mat) ska man absolut kika lite närmare på Hotel Amarys.