Hotell i Ancona

nh ancona hotelAnconas storlek (cirka 100 000 invånare) gör att hotellutbudet givetvis är något begränsat. Det finns emellertid ett tiotal utmärkta hotell i staden, i olika prisklasser och med olika servicenivåer. Eftersom priserna för en hotellvistelse i Italien är betydligt lägre än för motsvarande hotell i Sverige kan du även med en snål budget bo riktigt bra.

Förstaklasshotell

Ancona har två hotell av bästa märke, nämligen NH Ancona och Grand Hotel Passetto. NH Ancona, som är ett hotell med betyget 4+ enligt den internationella hotellskalan, ligger mycket vackert på en av kullarna i staden. Från hotellet har du utsikt över både havet och turisthamnen. De totalt 89 rummen är alla inredda i en klassiskt kontinental stil. Servicen är utmärkt och Grand Hotel Passetto är en favorit bland turister som önskar lyx och flärd på semestern. Många av rummen har utsikt över Adriatiska havet. De rum som vetter åt andra sidan har i stället utsikt över hotellets trädgård och utomhuspool.

Mellanklasshotell

Precis i närheten av järnvägsstationen i Ancona ligger flera utmärkta hotell i mitten av skalan. Hotel Fortuna och Hotel Della Rosa ligger nästan vägg i vägg med varandra och om du vill bo bra och samtidigt ganska billigt är dessa två hotell att rekommendera. Du bor i enkelt inredda men ändå bekväma rum och får utmärkt service. Notera dock att det är cirka tre kilometer från dessa två hotell in till Anconas gamla stadskärna. Vill du bo mer centralt kan du välja det trestjärniga Hotel Milano som är ett gemytligt litet familjeägt hotell med närhet till alla attraktioner i Ancona.

Budgethotell

Det finns en handfull budgethotell av bra standard i och omkring Ancona. Även om du inte betalar särskilt mycket för boendet får du dock god service. Gratis Wi-Fi och frukost är normalt sett standard. Några av budgethotellen erbjuder boende i lägenheter med fullt utrustade pentryn.