Boka hyrbil på din resa

till hyrbilar vid flygplatsAtt boka hyrbil är ett smart sätt att bli mer fri i ditt semestrande. Bilen är ju oslagbar med sin flexibilitet och med tillgång till bil kan du utforska ditt resmål på egen hand i den takt du själv önskar. Om du vill boka hyrbil kan du antingen göra det hemma innan flyget går eller på plats på destinationen. Oavsett hur du tänker kring det, finns det ett par saker du ska tänka på och kontrollera innan du skriver på hyresavtalet.

För dig som direkt vet destinationer och tider för resan kan ni med fördel besöka sajten www.hyrbilar.nu för billiga hyrbilar på nätet. Där hittar du mer information om att boka hyrbilar online och tips när du bokar hyrbil på semestern.

Här är några tips du bör ta med dig när du bokar hyrbil på din resa.

Debitering per mil eller fria kilometer

Om du har tänkt dig att köra mycket är det klokt att välja ett hyresavtal som innebär att du har fria kilometer. Då debiteras du i stället en högre grundhyra, men i längden blir denna lösning mer ekonomiskt fördelaktig. Om du endast ska köra kortare sträckor är debitering per mil ett bättre alternativ.

Vad ingår i försäkringen?

hyra bil på din semesterDet finns standardavtal för bilhyra som i princip gäller världen över, men det finns ett antal punkter som respektive biluthyrare kan modifiera enligt egna önskemål och krav. Innan du skriver på hyresavtalet ska du vara noga med att läsa igenom avtalstexten för att se om det finns några saker att vara särskilt uppmärksam på. Du bör till exempel undersöka hur stor självrisken är vid olika skadehändelser. Är den rejält hög kan du fundera på att teckna till en tilläggsförsäkring för självriskeliminering/självriskreducering.

Kontrollera bilens skick

Det är mycket viktigt att du kontrollerar bilens skick före det att du skriver på avtalet. Eventuella repor, bucklor och andra skador ska du anmäla till hyrbilsföretaget och be att få noterade i själva avtalet. Om du inte gör det finns risken att du får betala kostnader för reparation i efterhand trots att du faktiskt inte har varit skadevållande. Se också till att kontrollera att mätarställningen stämmer överens med vad som anges i avtalet.