Aktiviteter och nöjen på Curaçao

Oavsett var du tar in på hotell på Curaçao har du inte långt till närmaste aktivitet. Curaçao är ett land som lever på sin turism och det saknas inte direkt saker att se och uppleva. Från sol och bad till naturupplevelser i inlandet och från barrundor till fiskeutflykter – Curaçao har aktiviteter för alla smaker.

Sol och bad

Många turister reser till Curaçao för att njuta av sol och bad. Med en vattentemperatur som året om ligger på mellan 25-28 grader och en behaglig lufttemperatur med svaga brisar är Curaçao en fullständigt optimal plats för aktiviteter och lata dagar på stranden. De flesta av stränderna ligger på öns södra sida, i närheten av huvudstaden Willemstad. Några av världens vackraste stränder sägs faktiskt ligga på Curaçao. Stränderna på den norra sidan är inte lika angenäma för sol och bad eftersom de är relativt blåsiga året om, men för aktiviteter på havet spelar det ingen roll vilken sida av ön man väljer.

Många av stränderna bjuder på utmärkta möjligheter för snorkling och dykning. Djurlivet i havet är rikt och det finns även stora bestånd av korallrev att utforska. På havet finns goda möjligheter att åka på båtutflykter, inklusive möjligheten att prova på djuphavsfiske. Tillsammans med Bahamas är Curaçao en av de bästa platserna i Karibien om man vill ha chansen att dra upp större fiskar. På de större stränderna finns givetvis också uthyrning av jetskis, aktiviteter inom vindsurfing och liknande.

Nöjen i Willemstad

I huvudstaden Willemstad är nattlivet blomstrande. Med över 100 000 bofasta invånare och minst lika många turister finns fler barer, pubar, nattklubbar och andra nöjesställen än vad man kan räkna till. Det finns också en handfull större casinon för dem som tycker om att satsa en slant på spännande spel. Det mesta av nöjesutbudet är fokuserat kring hamnområdet. Några av de bästa restaurangerna i Willemstad ligger precis vid kajen, med en makalös utsikt över bukten Sint Anna Bay.